Olen vuokrannut lastentarvikkeitani jo 22 kertaa

Olen vuokrannut lastentarvikkeitani jo 22 kertaa

Tammikuun lopussa laitoin uudet matkarattaamme vuokralle Kinspiringiin, sillä käytimme käsimatkatavarakokoon taittuvia Babyzen Yoyo -matkarattaitamme harvoin ja ne seisoivat käyttämättöminä lastenhuoneen oven takana.

Minua jännitti, kun ensimmäinen vuokraaja tuli hakemaan rattaat. Uskon, että niin häntäkin. Näytin, miten rattaat toimivat ja viiden minuutin päästä hän oli jo ovesta ulkona. Viikon päästä ovikelloamme rimputti hymyilevä, ruskettunut nainen. Rattaat olivat kuulemma olleet loistavat. Huokaisin helpottuneena, tämähän on hauskaa! Nyt rattaamme ovat käyneet Japanissa, Montenegrossa, Hollannissa, Turkissa ja vaikka missä. 

Tässä me odotellaan, että matkarattaat pääsevät taas reissuun!

Tässä me odotellaan, että matkarattaat pääsevät taas reissuun!

Sitten innostuin laittamaan muitakin lastentarvikkeitamme vuokralle. Matkarattaidemme lisäksi olen vuokrannut pelastusliivejä, matkarattaiden vauvaosaa, kantoreppua, matkasänkyä sekä toisia rattaitamme.

Olen tienannut vuokraamisella seitsemän kuukauden aikana noin 700 euroa eli nettona verojen jälkeen noin 500 euroa. Lapsen kanssa kotona hoitovapaalla ollessa se ei ole mitätön summa. Kinspiringissa vuokrarahat saa suoraan omalle tilille. Tämä voisi olla hyvä tapa säästää johonkin tiettyyn asiaan: laita vuokrarahat menemään suoraan matkatilille, lapsen säästötilille tai sijoita ne vaikka rahastoihin – tai vaikka hyväntekeväisyyteen.

Ehkä kivointa vuokraamisessa on kuitenkin ihmisten tapaaminen. Lontoossa asuva suomalaisnainen vuokrasi Bugaboo Bee -rattaamme, kun hän tuli kesällä viikoksi Suomeen. Yleensä vuokraajat noutavat lastentarvikkeet kotoa, mutta nyt sovimme lapsen isoäidin kanssa treffit Munkkivuoren ostarille. Sateen ropistessa tarkistin isoäidin henkkarit. Vietin ala-asteella samaisen ostarin Tiimarissa varmasti satoja tunteja. Isoäiti kertoi minulle ostarin uusimmat kuulumiset. Vuokraviikon jälkeen lontoolaisnainen toi rattaat meille kotiin. Juttelimme eteisessämme 25 minuuttia. Olisi pitänyt keittää samantien kahvit.

Jotkut haluavat vuokrata lastentarvikkeita osittain myös testikäyttöä varten. Kun viime viikonloppuna eräs mies palautti rattaat minulle Kisahallin parkkipaikalle ennen koripallomatsia, totesi hän: "Juuh kyllä me nuo taidetaan itsekin ostaa. Mutta oli hyvä päästä testaamaan. Emme halunneet ostaa tuota vauvaosaa itsellemme näin lyhyeksi aikaa."

Poikani laittaa rattaita vuokrauskuntoon.

Poikani laittaa rattaita vuokrauskuntoon.

Pelastusliivejämme vuokrasin kesällä neljä kertaa. Satunnaista viikonlopun mökkireissua varten moni perhe ei kokenut järkeväksi ostaa lähes 80 euron liivejä. Kun viimeisin vuokraaja lähetti minulle kuvan kahdeksanviikkoisesta tyttärestään ensimmäisellä veneretkellään, hymyilin koko loppupäivän.

Vuokrauskokemukseni tekevät minut iloiseksi koska..

  • Lastentarvikkeiden käyttöaste nousee ja luontoa säästyy
  • Kaikkien ei tarvitse ostaa uusia, laadukkaita matkarattaita tai muita lastentarvikkeita satunnaiseen tarpeeseen ja rahaa säästyy
  • Koeajamalla tuotteen ensin moni välttyy hutiostoksilta
  • Lattioillani ei lojuu enää niin paljoa lastentarvikkeita
  • Tapaan supermukavia ihmisiä
  • Tienaan kivasti ekstraa

Liity Kinspiringiin ja tienaa vuokraamalla omia lastentarvikkeitasi – tai säästä vuokraamalla satunnaiseen tarpeeseen.

Tervetuloa vaunujengeilemään!

Tervetuloa vaunujengeilemään!

Vohvelibaari on baby showereiden suosikki

Vohvelibaari on baby showereiden suosikki