Kokemuksia: Bugaboo Donkey Weekender Mono

Kokemuksia: Bugaboo Donkey Weekender Mono

Kaksi kuukautta ennen laskettua aikaa mieheni lähetti minulle WhatsApp-viestin: Mä haluan nämä lastenvaunut. 

Yritin esitellä miehelleni vielä muutamia eri vaunuvaihtoehtoja, mutta hän käveli jo mielessään pitkin Helsingin katuja Bugaboo Donkey Weekender Limited Edition -vaunujen kanssa. Pohdiskelin, ovatkohan Bugaboo Donkeyt hieman liian isot. Tykkäsin esimerkiksi Mutsy Igo -yhdistelmävaunuista, jotka ovat Bugiksia kevyemmät. Mutsy Igot saa pieneen tilaan auton takakonttiin.

Mutta jos mies, joka ei ole sanonut mielipidettään mihinkään muihin lastentarvikeostoksiin, on näin ihastunut vaunuihin, ei kai muutakaan voi..?

Rattaat saapuivat lokakuussa 2016 Vaunuaittaan, johon lähdimmekin niitä heti tutkailemaan. Kyllähän minäkin niihin sitten ihastuin. Weekenderin kuosi oli elegantti ja vaunujen lähes kaikki ominaisuudet tuntuivat omaan käyttöön juuri sopivilta. 

Bugagoo Donkey Weekender -vaunuissa on aivan sama runko kuin perus Bugagoo Donkeyssa. Bugaboo Donkeyt ovat helposti laajennettavissa kahden istuttaviksi vaunuiksi. Bugagoon Limited Edition -vaunut ovat aina saatavilla aina tietyn rajoitetun ajan. Weekender-vaunujen ero tavallisiin Donkeyhin on erilainen kuosi sekä sivukorin sijaan yhdenistuttavissa Monoissa on irroitettava Weekender-laukku.

Bugaboo Buffalo ja Bugaboo Cameleon -vaunuihin eroten Donkeyssa on kapeampi koppa. Loppujen lopuksi Donkeyt ja Buffalot ovat samanlevyisiä, 60 cm. Vaunut ovatkin yllättäneet kätevyydellään. Ne ovat mahtuneet Helsingin 60-luvun talojenkin kapeihin hisseihin (itse en sitten juurikaan hengittänyt). Kerran tosin jouduin purkamaan vaunun osiin, kun ne eivät mahtuneet ystäväperheen kapeasta porttikongista. 

Vaunut tulivat kotiin viikko ennen laskettua aikaa. Lisävarusteiksi hankimme mukinpidikkeen ja adapterin Maxicosi-turvakaukalolle

Vaunut tulivat kotiin viikko ennen laskettua aikaa. Lisävarusteiksi hankimme mukinpidikkeen ja adapterin Maxicosi-turvakaukalolle

Olen ollut todella tyytyväinen vaunuvalintaamme. Tässä Bugaboo Donkey Weekender -vaunujen plussat:

 • Liikkuvuus on erinomainen! Isojen, ilmatäytteisten etupyörien ansiosta vaunujen kanssa on helppo liikkua maastossa kuin maastossa. Niin talvella sohjossa kuin kaupungilla bussissa. Etupyörät kääntyvät mutta ne saa myös lukittua. 
 • Ulkonäkö! En ole törmännyt vielä kertaakaan toisiin Weekendereihin. Konjakinruskeat nahkayksityiskohdat ovat tyylikkäät.
 • Meidän vauva on viihtynyt vaunuissa hyvin. En tiedä, onko tämä enemmän vaunujen vai vauvan plussa, olkoon vaikka molempien.
 • MaxiCosi-turvakaukalon saa kätevästi vaunuihin adapterilla. Tämä yhdistelmä on kätevä varsinkin jos matkustaa paljon autolla.
 • Weekender-laukku on käytännöllinen. Käytämme sitä hoitolaukkuna, ja se on siihen juuri sopivan kokoinen. Laukussa on sisällä pieniä sivutaskuja. Laukussa oleva hoitoalusta on meillä aina mukana, se on kiva. 
 • Weekender on todella kätevä myös ruokakaupassa! Tyhjennän hoitokassin ennen kauppaan lähtöä. Ala-tavarakoriin ja laukkuun saa mahtumaan isommatkin ostokset.
 • Saimme kahden vuoden takuun lisäksi vuoden lisätakuun rekisteröimällä vaunut Bugaboon sivuilla. Halusimme ostaa vaunut Suomesta, jolloin tarpeen vaatiessa takuuasioiden ym. hoitaminen on helppoa.
 • Käytämme vielä vaunukoppaa, joten en osaa vielä kertoa istuinosan ominaisuuksista mutta sen saa käännettyä niin, että lapsi voi katsoa joko sinua tai maailmaa.
 • Lisäosia on saatavilla vaikka kuinka: mukiteline, seisomalauta, aurinkovarjo, uv-suoja, organizer laukku..
 • Yhden istuttavat Monot saa helposti muokattua kahden istuttaviksi Duoiksi tai Twiniksi (Duo on tarkoitettu kahdelle eri-ikäiselle lapselle eli vierekkäin voisi olla vaunukoppa ja istuinosa, Twinit ovat puolestaan kaksosille eli vierekkäin olisi kaksi vaunukoppaa tai kaksi istuinosaa).

Hirveästi miinuksia en keksi mutta tässä muutamia:

 • Vaunut vievät auton takakontissa aika paljon tilaa. Kun vaunut on mukana, ei takakonttiin juuri muuta mahdukaan. Mieheni tuskailuihin vastaan, että ostetaanko uudet rattaat vai uusi auto (hänhän se ne kaupan isoimmat rattaat halusi)
 • Rattaiden kokoaminen oli alussa vähän vaikeaa. Mielestäni ovat myös aika jäykähköt avata.
 • Olen kuullut, että joillakin on ollut ongelmia Donkey rungon kanssa. Kysyin tästä myyjältä ostaessamme vaunut ja hän painotti, että Donkeyt eivät ole juoksurattaat. Runko ei kestä lenkkeilyä maastossa.

Bugagoo Donkey Weekenderin tekniset mitat:

 • 10" kääntyvät/lukittavat etupyörät ja 12" takapyörät. Ilmatäytteiset.
 • Mitat kokoon taitettuna: 87 x 60 x 40 cm.
 • Leveys: Mono: 60 cm, Duo/Twin: 74 cm.
 • Paino: Mono: 13 kg, Duo/Twin: 15 kg.
 • Ala-tavarakori: tilavuus 28 litraa, suurin sallittu kantavuus 10 kg.
 • Vaunujen hinta uutena noin 1400 €
Kokemuksia: Babyzen YOYO+ 0+ matkarattaat

Kokemuksia: Babyzen YOYO+ 0+ matkarattaat

Vertailussa Babyzen YOYO & Babyzen YOYO+ (2016) -matkarattaat

Vertailussa Babyzen YOYO & Babyzen YOYO+ (2016) -matkarattaat