Vertailussa Babyzen Yoyo ja BabyJogger City Mini Zip

Vertailussa Babyzen Yoyo ja BabyJogger City Mini Zip

Kuten olet jo saattanut huomata, perheemme on pitkään vannonut Babyzen Yoyo -matkarattaiden nimeen. Itse asiassa sain idean Kinspiring.comista juuri kyseisten matkarattaiden vuokraamisesta toisille perheille. Kaikkiaan meillä on ollut Yoyoja kolmessa eri sukupolvessa ihan ensimmäisistä (kuvissa uusilla kankailla) viimeisimpiin Yoyo+ -rattaisiin. Tällä hetkellä meillä on kahdet Yoyot autorattaina.  Yoyot ovat muuttuneet matkan varrella todella vähän, esimerkiksi runko on säilynyt jokseenkin muuttumattomana. Nyt vertaillen Babyzen Yoyoista vastikään ostamiini BabyJogger City Mini Zip -matkarattaisiin. 

BabyJogger Mini Zipit rantautuivat meille hetken mielijohteesta. Tällä hetkellä perheessämme on sekä pieni vauva, että n.100 cm / 16 kg taapero. Kahdet Yoyot eivät välttämättä enää ole ideaali kombinaatio meille! Vauvalle Yoyot ovat varmasti parhaat matkarattaat vielä pitkään, mutta taaperolle niissä olisi paljon toivomisen varaa. Meillä on ollut myös BabyJoggerin City Mini 3 -rattaat, jotka suurehkosta kasauskoosta huolimatta ovat olleet perheen lempparit ylivertaisen kasausmekanisminsa ja mukavan ison istuimensa takia. Näistä syistä Mini Zipit siis saapuivat meille viime viikolla toiveissa saada voida yhdistää sekä Yoyon, että Babyjoggerien hyvät puolet. 

Alla ensi hetken tunnelmia ja vertailua näiden kahden matkarattaan välillä

Runko

Yoyon rungon suunnittelu on selvästi laadukasta insinöörityötä. Edes jo isompi taapero ei ole saanut näitä koskaan kippaaamaan uhmaisesta riuhtomisesta huolimatta. Toki isompaa lasta ei voi enää jättää rattaaseen yksin istumaan ilman, että pitää kiinni rattaista kokoajan. Ratasosan 6kk+ kankailla painopiste on juuri optimaalisessa paikassa. Mini Zipin runko on selvästi korkeampi, mikä saa rattaat tuntumaan enemmän ihan kunnon kulkupeleiltä. Korkeudessa ja kapeassa etuakselissa piilee kuitenkin vaara. Ensikokeilulla kotona kiipeilevä taapero sai rattaat kippaamaan työntöaisan suuntaan melko helposti. Käytössä tuskin vastaavaa tilannetta pääsisi kovin helposti tulemaan, sillä silloin rattaiden käyttö on valvotumpaa.

Renkaat

Mini Zipin renkaat ovat hieman suuremmat kuin Yoyon ja nopealla kokeilulla tuntuvat rämisevän vähemmän. Babyjogger City Mini -rattaille on kuitenkin valitettavan tyypillistä, että renkaat "syövät kiviä" ja jää nähtäväksi, ovatko nämä rattaat poikkeus. Uusien Yoyon rengasmateriaali os selkeästi yksi markkinoiden kestävimmistä. Yoyojen kapea taka-akseli tekee peruuttamisen rattailla hankalaksi (esim. yhdellä kädellä ravintolapöydän viereen vedettäessä). Tätä ongelmaa Mini Zipeissä ei tunnu olevan. 

Istuin

babyzen yoyo and babjogger mini zip

Mini Zip voittaa istuinkategorian leikiten. Vyöt ovat laadukkaammat, selkänoja tarpeeksi pitkä jopa 100 cm pitkälle ja istuimessa on säädettävä jalkatuki, joka tekee matkustamisesta varmasti mukavan myös pienelle lapselle. Selkänoja laskeutuu nukkuma-asennossa matalammalle kuin Yoyojen istuin ja muodostaa mukavan pesän. Kyydissä pysyy varmasti ilman vöitäkin.

Kuomu

Mini Zipin kuomu on varmasti markkinoiden korkeimpia ja alle mahtuu pitkäkin lapsi. Kuomu myös peittää Yoyon kuomua paremmin. Silti molemmissa jään kaipaamaan vielä yhtä "osiota" alemmas tulevaa kuomua. Yoyossa on pieni kurkistusaukko, mutta Mini Zipin kuomu on umpinainen. Mini Zipit kuomun materiaali on ohutta trikoota ja on mielenkiintoista nähdä, miten se kestää pientä sadetta. 

Tavarakori

Uusien Yoyojen tavarakori on kasauskokoonsa nähden varsin mukavan kokoinen, mutta Mini Zipin tavarakori on tässä kategoriassa valtava. Sateenvarjomekanismin takia sinne ei ole yhtä helppo päästä, mutta City Mineillä varmasti pärjäisi kokonaisen päivän esimerkiksi rannalla. Toisaalta Yoyojen työntöaisaan olen uskaltanut ripustaa kevyttä tavaraa koukuilla, mutta Mini Zipin painopisteen takia en uskaltaisi kiinnittää aisaan mitään.

Jarru

Yoyon pikkuruinen jalkajarru on yksi perheemme inhokkeja etenkin sandaalit jalassa liikuttaessa. Mini Zipissä puolestaan on käsijarru, joka vaikuttaa kätevämmältä kuin Yoyon jarru, mutta ei kovinkaan viimeistellyltä ratkaisulta. 

Mini Zipin jarru on piilotettu kulkemaan pitkin runkoa ja sitä liikutetaan ylös alas suunnassa.  Jää nähtäväksi onko tämä käytännössä hankala ominaisuus.

Mini Zipin jarru on piilotettu kulkemaan pitkin runkoa ja sitä liikutetaan ylös alas suunnassa.  Jää nähtäväksi onko tämä käytännössä hankala ominaisuus.

Muuta

Näistä kahdesta rattaasta valitsisin toiset sillä perusteella onko tarvetta lentää pienen lapsen kanssa vai ovatko rattaat tulossa autoilukäyttöön. Mini Zipien pitkäikäisyys (25 kg painoraja vrt Yoyon 18 kg, säädettävä jalkatuki) ja kätevä kasausmalli toimivat varmasti parhaiten autoilevan perheen tarpeisiin. Yoyot taas ovat ylivertaiset käsimatkatavarakokoisen kasauksensa ansiosta, jos vauvavuonna ja sen jälkeen matkustetaan paljon lentäen. Molempiin rattaisiin saa adapterilla turvakaukalon.

babyjogger mini zip ja babyzen yoyo kasauskoko

Minkälaisia kokemuksia teillä on näistä kaksista rattaista? 

Vuokraa Babyzen Yoyot  tai Baby Jogger City Mini Zipit koeajolle tai matkalle mukaan Kinspiringista.

Anniina Jalkanen: Vinkkini junassa matkustamiseen taaperon kanssa + YouTube-video

Anniina Jalkanen: Vinkkini junassa matkustamiseen taaperon kanssa + YouTube-video

Muistilista käytettyjen lastenvaunujen tai rattaiden ostajalle

Muistilista käytettyjen lastenvaunujen tai rattaiden ostajalle