Anniina Jalkanen: Vinkkini junassa matkustamiseen taaperon kanssa + YouTube-video

Anniina Jalkanen: Vinkkini junassa matkustamiseen taaperon kanssa + YouTube-video

Tubettaja Anniina Jalkanen lähetti minulle viestin: "Apua" Ollaan lähdössä taaperon kanssa Mikkeliin junalla mutta pelkään, että meidän isot rattaat ei mahdu junaan ja autoon perille. Mitä tehdään?" Ei hätää Anniina, Kinspiringin kätevät Babyzen Yoyot -matkarattaat tulevat apuun!

Ensimmäistä kertaa junassa taapero-Julian kanssa matkustanut Anniina jakoi meille vinkkinsä junamatkustamiseen. Katso myös lopussa Anniinan Päivä mallina -video, josta näet muun muassa millaiset lokerot junassa on rattaille ja mitä jännittävää siellä Mikkelissä sitten tapahtuikaan.

Anniinan vinkit:

  • Junassa matkustaminen on liikkuvalle taaperolle paljon mukavampaa kuin autoilu – varsinkin kun toinen vanhempi ei ole takapenkillä viihdyttämässsä lasta. Junassa saa leikkiä, syödä ja nukkua normaalien päivärytmien mukaisesti.
  • Suosittelen pieneen tilaan mahtuvia matkarattaita siltä varalta että junassa on ahdasta. Lastenvaunut saa kuljettaa sekä kauko- että lähiliikenteen junissa maksutta.
  • Junan vessassa ei ole hoitopöytää, joten vaipanvaihtoalusta on hyvä olla mukana
  • Myös vesipesu on hieman haastavaa joten wetwipesit pelastaa tilanteen
  • Pienen vauvan kanssa kantoreppu on kätevin!
  • Taapero pääsee junassa maksutta ilman omaa istumapaikka. Jos tiedät että hän viihtyy istumassa niin ota hänelle oma paikka
  • Paikat leikkivaunusta on must! Perhehytti voi olla myös kiva vaihtoehto koko perheelle. Siellä on myös hoitopöytä, potta ja tuttipullonlämmitin.
  • Meillä oli mukana omat eväät. Smuutipussit ovat reissussa käteviä ja kaikkia muut ruoat, jotka eivät sotke hirveästi. Tomaattisoseet ja mustikat kannattaa ehkä jättää kotiin. Ravintolavaunussa voi lämmittää ruoan, jos se ei maistu huoneenlämpöisenä kuten meillä.

Lue VR:n sivuilta lisää lastenvaunusta ja perhehyteistä sekä missä rattaita säilytetään eri junissa.

Muistilista: Etelään vauvan tai taaperon kanssa

Muistilista: Etelään vauvan tai taaperon kanssa

Vertailussa Babyzen Yoyo ja BabyJogger City Mini Zip

Vertailussa Babyzen Yoyo ja BabyJogger City Mini Zip