Pienen pojan kastejuhla

Pienen pojan kastejuhla

Perheeseemme syntyi toinen poika toukokuussa ja järjestimme kastejuhlan nopealla aikataululla, jotta päivänsankarille saatiin passi kesälomamatkaa varten. Huonounisen esikoisen pikkuvauva-ajan väsymyksestä viisastuneena päätimme tällä kertaa tilata valmiina niin paljon kuin mahdollista. Myös ystävien ja sukulaisten apu otettiin ilolla vastaan. Juhlat päätettiin järjestää kotona, koska halusimme mahdollisimman rennon juhlan ja tuntui helpolta olla kotona alle kaksikuisen vauvan kanssa.

say it with cake kakku

Juhlan ohjelma oli rento yhdistelmä perinteisiä ristiäisiä ja epämuodollisia "nimiäisiä". Virsien sijasta musiikiksi valittiin Anna Puun Mestaripiirros ja Samuli Edelmanin versio kappaleesta Kirkossa. Kappaleet soitettiin  Spotifysta ja vieraille oli tulostettu laulunsanat. Nenäliinojen menekistä päätellen nämä valinnat liikuttivat muitakin kuin vain meitä vanhempia. 

Porrastaulu saatiin lainaan ystävältä juhlien ajaksi

Porrastaulu saatiin lainaan ystävältä juhlien ajaksi

Koristelun päätettiin pitää modernin raikkaina ja väreiksi valittiin kulta ja turkoosiin taittava vaaleansininen. Sekä kukat, että myös kakku löytyivät lauttasaarelaisilta yrittäjiltä. En ollut ennen käyttänyt floristia, mutta varmasti käytän tulevaisuudessa. Kastepöydän, lahjapöydän ja kakkujen kukat toimitti Flowrn ihana Katri. Kastepöytään saatiin lapsen nimi näkyviin Granitin porrastaulullaTigerista löytyi aivan täydelliset vaaleansinikultaiset viirit ja pojan nimiviiri kootiin Popup kemujen omaa tuotantoa olevista yksittäisistä kirjainpostikorteista, puuvillanarusta ja raitateipistä. Lasten iloksi lattialla oli  metallinhohtoisia valkoisia ja kultaisia ilmapalloja.

Yksittäisistä kirjainkorteista voi edullisesti taikoa myöhemmin sisustuksessa käyttökelpoisia viirejä

Yksittäisistä kirjainkorteista voi edullisesti taikoa myöhemmin sisustuksessa käyttökelpoisia viirejä

Kastepöydän kimppu oli vaalea ja kesäinen ripauksella sinistä

Kastepöydän kimppu oli vaalea ja kesäinen ripauksella sinistä

Gluteeniton, hyvänmakuinen ja kaunis kakku on vaikea yhdistelmä. Onneksi oli tiedossa, että sellaisen saa Say it with Caken Monalta. Kakun kaveriksi löytyi turkooseja macaronseja Patisserie Teemu & Markukselta. Siniset vaahtokarkit valikoitiin Tigerin sekoituspusseista. Lisäksi tarjolla oli kotona tehtyä amerikkalaista juustokakkua, salaattia ja ihanan ystävän loihtimia suolaisia piirakoita. Lapsille oli katettu oma pöytä parvekkeelle jo heti juhlien alusta alkaen. Pyödässä oli mm. pillimehua, viinirypäleitä, karjalanpiirakoita ja nakkeja.

Kakku oli sekä gluteeniton, että vähälaktoosinen myös lapsille sopiva vadelma-kuohuviini täytekakku. Kuva Kristiina Huovinen

Kakku oli sekä gluteeniton, että vähälaktoosinen myös lapsille sopiva vadelma-kuohuviini täytekakku. Kuva Kristiina Huovinen

Macaronsit olivat mustikan ja suklaan makuisia. Kuva Kristiina Huovinen

Macaronsit olivat mustikan ja suklaan makuisia. Kuva Kristiina Huovinen

Kotikokin amerikkalainen juustokakku luonnonkukilla ja pensasmustikoilla. Kuva Kristiina Huovinen

Kotikokin amerikkalainen juustokakku luonnonkukilla ja pensasmustikoilla. Kuva Kristiina Huovinen

ristiäisasut

Pienten poikien juhlapukeutuminen voi olla välillä hankalaa. Tarjonta keskittyy tiettyihin juhlapyhiin ja monet vaihtoehdot ovat kovin maalaisromanttisia. Halusimme kaikille perheen kolmelle miehelle jotakin samanlaista ja kotoa löytyi jo pienimmälle For Minies and Momies mokkasiinit.  Niinpä isälle ja esikoiselle tilattiin saman väriset rusetit ja päivänsankarille askarreltiin tarpeeksi pieni rusetti tyttöjen rusettihiuslenkistä. Sankarin valkoinen kauluspaitabody on Nameitin ja esikoisen vaatteet löytyivät H&M:ltä. Jalassa molemmilla oli harmaat ohuet trikoofarkut.

Kastemekko on sankarin isoäidin virkkaama yli 30 vuotta sitten ja sen vuorisilkki on peräisin hänen omasta ylioppilasleningistään. Tummansiniset silkkinauhat vaihdettiin mekkoon perheemme esikoisen aikana. Kuva Kristiina Huovinen

Kastemekko on sankarin isoäidin virkkaama yli 30 vuotta sitten ja sen vuorisilkki on peräisin hänen omasta ylioppilasleningistään. Tummansiniset silkkinauhat vaihdettiin mekkoon perheemme esikoisen aikana. Kuva Kristiina Huovinen

Kuva Kristiina Huovinen

Kuva Kristiina Huovinen

Isovanhemmat ja kummit saivat lahjaksi kehystetyt valokuvat päivänsankarista. Myös muille vieraille oli pienet kiitoskortit samasta kuvasta.

Isovanhemmat ja kummit saivat lahjaksi kehystetyt valokuvat päivänsankarista. Myös muille vieraille oli pienet kiitoskortit samasta kuvasta.

P.s. Kastejuhlan kutsu toimitettiin rennosti Facebook tapahtuman muodossa. Pari päivää ennen juhlaa lisäsin ryhmään kuvan porrastaulusta ja irrallaan olevista kirjaimista, joista olin kokoamassa tuolloin vielä salaista nimeä. Spontaanista päähänpistosta muodostui lopulta todella hauska aktiviteetti kun vieraat kilvan arvailivat nimeä. 

 

Perhereissu bavarialaisittain

Perhereissu bavarialaisittain

Isi Fitness -blogin Jesse kertoo: Näin treenaat synnytyksen jälkeen

Isi Fitness -blogin Jesse kertoo: Näin treenaat synnytyksen jälkeen