Testissä Nanny kätkythälytin

Testissä Nanny kätkythälytin

Perheeseemme syntyi toukokuun alussa toinen pieni poika. Toisen lapsen äitinä uskallan jo luottaa omiin vaistoihini. Mietinkin alussa, tuottaisiko kätkythälyttimen käyttäminen turhaa stressiä. Ehkä en enää uskaltaisi nukuttaa lasta mihinkään muualle kuin paikkaan, jossa patja on asennettuna. Sama valintatilanne kuin pyöräilykypärän kanssa; kun kerran olet alkanut käyttää kypärää, miksi valitsisit, että joillakin matkoilla - vaikka kuinka lyhyillä - on "ok" ottaa hengenvaarallinen riski?

Päätin kuitenkin kokeilla tuotetta, koska kahden lapsen kanssa en voi joka hetki vahtia rauhallisesti nukkuvan vauvan unta. Tähän postaukseen olen kerännyt havaintojani ensimmäisten viikkojen käytön jälkeen. Lisää huomioita luvassa pidemmän käyttökokemuksen kartuttua.

Otimme Nanny kätkythälyttimen käyttöön lapsemme ollessa noin kahden viikon ikäinen. Nyt noin kuukauden ikäisenä hän nukkuu päiväsaikaan  parhaiten vanhemman rinnan päällä esimerkiksi kantoliinassa. Yöunet omassa sängyssä ovat yleistyneet vasta tuosta kahden viikon iästä lähtien.

Valmistaja listaa tuotteen ominaisuuksia näin:

  • Turvallinen - sertifioitu lääkinnälliseksi laitteeksi, käytössä myös sairaaloissa.
  • Helppokäyttöinen, koostuu vain kahdesta yksiköstä. Ei monimutkaisia kytkentöjä
  • Helppo ja turvallinen langallinen laite ei ota langattoman tapaan häiriöitä esim radiosignaaleista.
  • Saattaa pelastaa lapsesi hengen.
  • Vanhemmat voivat levätä rauhassa lapsen nukkuessa. Monitorissa vilkkuu vihreä valo vauvan hengityksen tahdissa
  • Patjakoko markkinoiden suurin- tarvitset vain yhden patjan!
  • Takuuaika markkinoiden pisimpiä (takuu 2 vuotta)
  • Laite koostuu kahdesta yksiköstä; hälytyslaite sekä vauvan patjan alle asennettava herkkä sensoripatja joka tarkkailee jatkuvasti lapsesi toimintoja.
Nanny pakkaus sisältää itse hälyttimen kiinnityshihnalla, sensoripatjan, jatkojohdon sekä suomenkieliset käyttöohjeet ja ensiapuohjeet.

Nanny pakkaus sisältää itse hälyttimen kiinnityshihnalla, sensoripatjan, jatkojohdon sekä suomenkieliset käyttöohjeet ja ensiapuohjeet.

Ensitunnelmia Nannysta

Vaikka olin lukenut tuotteen helppokäyttöisyydestä, karttelin paketin avaamista ensimmäisten hormoonihöyryisten vauvakuplapäivien aikana (asennuksen voisi vaikka suorittaa jo ennen vauvan saapumista). Oletin myös, että Nannya voisi käyttää vain yhdessä paikkaa verkkovirran ulottuvilla. Laite kuitenkin toimii pattereilla ja yksiköt on kytketty toisiinsa johdoilla eli periaatteessa sen mukaanottaminen matkalle tai siirtely eri nukkumapaikkoihin kotona on täysin mahdollista. Tuotteen myyntipaikkaus ja ohjeet olivat selkeät ja tiesin heti mitä tehdä. Itse hälytinyksikön muotoilu sopii varmasti moniin sisustuksiin ja johdotkin olivat melko huomaamattomat. Ainoa mikä tuntui hassulta oli, että sairaalakäyttöön sertifikoitu tuote on valmistettu niin epälaadukkaan tuntuisesta muovista. Sama koskee sekä hälytinyksikköä, että johtoja - ja etenkin erittäin hauraan tuntuisia johdon liittimiä. Nämä ovat kuitenkin makuasioita, jotka unohtuivat pian käyttöönoton jälkeen, eivätkä vaikuta käyttöön millään tavalla. 

Nanny katkythälytin

Käytössä tuote todella tuo yöaikaan mielenrauhaa, jota terveenkin vastasyntyneen vanhemmat saattavat kaivata. Kun vauvan laskee omaan sänkyynsä, hälyttimen voi napsauttaa päälle ja pieni piippaus kertoo laitteen olevan toimintakunnossa. Jos vauva ei hengitä tarpeeksi usein, tulee laitteesta vähitellen voimistuva varoitusääni, johon vanhemmat aivan varmasti heräävät. Tätä ominaisuutta tuli ihan vahingossa testattua kun ensimmäisen kerran otimme laitteen käyttöön. Myös yöllä laite usein saattaa aloittaa hiljaisen piippauksen, jos sitä ei muista laittaa pois päältä, kun on nostanut vauvan viereensä. Itseasiassa aika kätevä tapa varmistaa, etteivät patterit ole loppu kokoajan ja että tuote on varmasti turvallinen käyttää. 

Ennakkoluuloista huolimatta olen ollut enemmän kuin tyytyväinen, että kokeilin Nannya ja sen käyttö tulee meidän taloudessa jatkumaan myös jatkossa. Nanny olisi varmasti myös oiva apu etenkin, jos vauvalla olisi todetusti esimerkiksi hengitysvaikeuksia.

Koetko kätkyhälyttimen itsellesi tarpeelliseksi lastentarvikkeeksi? Olisitko kiinnostunut vuokraamaan tuotteen testiin tai käyttöösi kausiluontoisesti, jos sitä olisi saatavilla vuokralle Kinspiringissa? 

Tämä kirjoitus on toteutettu yhteistyössä Nanny kätkythälyttimen maahantuojan Emmun kanssa.

Tukiviittomat tekevät lapsen kanssa viestimisestä kivaa

Tukiviittomat tekevät lapsen kanssa viestimisestä kivaa

Turvalliset sovellukset ja pelit taaperoille

Turvalliset sovellukset ja pelit taaperoille