Babyzen Yoyo -matkarattaiden kanssa lentokoneessa

Babyzen Yoyo -matkarattaiden kanssa lentokoneessa

Eeli ei lentämistä stressaa. 

Eeli ei lentämistä stressaa. 

Poikani Eeli on nyt hieman yli viisi kuukautta vanha. Olemme lentäneet viisi kertaa, joista kaksi viimeistä lentoa lensin Eelin kanssa kahdestaan. Minua jännitti mutta ihan turhaan! Lennot menivät laskun itkuja lukuunottamatta hyvin. Eeli lähinnä nukkui, söi ja flirttaili muiden matkustajien kanssa.

Ihmiset olivat avuliaita ja matkustamista helpottivat Babyzen Yoyo -matkarattaamme, jotka saa taiteltua käsimatkatavarakokoon.

Tässä kokemuksiani Babyzen Yoyo -rattaiden kanssa lentämisestä:

Onko noi NE Babyzen Yoyot? Noihan on aika kalliit. Siis tottahan toki te nuo matkustamoon otatte mukaan. Ruumassa ne saattavat mennä rikki.

Toteaa Finnairin lähtöselvityksen nainen, kun olemme lähdössä ensimmäisen kerran reissuun. Yoyot sujahtavat lentokoneen hattuhyllylle ja matka sujuu vaivattomasti.

Are those Babyzen Yoyos? I wanted to buy them for my sister but they were a bit too pricy. And that baby, oh my, he's so cute, that blonde hair! You can take the stroller with you. The plane is full, but if there are too many luggages, you can check in your hand baggage for free. Oh that baby, those blue eyes!
Valmiina lennolle! 

Valmiina lennolle! 

RyanAirin vastaanottovirkailija Espanjassa ihailee Eelin sinisiä silmiä. Hän päästäisi meidät lentokoneeseen vaikka norsun kanssa.

Rattaiden lisäksi minulla on käsimatkatavarana Samsoniten vedettävä laukku, kantoreppu sekä pieni käsilaukku. 

Kone on aivan täynnä mutta matkustamohenkilökunta ei sano mitään kävellessäni koneeseen rattaiden kanssa, eikä minun tarvitse laittaa mitään ruumaan.

 

Welcome onboard! Matkustatteko yksin vauvan kanssa? Antakaa minä autan teitä nostamaan rattaat lokeroon. Kertokaa jos voin olla mitenkään muuten avuksi. Hei meillä on yksi rivi kokonaan tyhjänä. Haluaisitteko siirtyä vauvan kanssa sinne?

AirBalticin henkilökunta on ystävällistä. Lennän Eelin kanssa kahdestaan Milanosta Riikan kautta Suomeen. Rattaat pitää kasata turvatarkastuksessa hetkeksi läpivalaisua varten. Monilla kentillä lapsiperheille on oma turvatarkastus, eikä meidän tarvitse jonottaa. Turvatarkastuksessa kannan Eeliä toisella kädellä ja pyydän englantilaisherraa painamaan Yoyojen toista nappia, jotta saan ne koottua. Hän on iloinen ja ylpeä saadessaan olla napinpainaja.

Yoyot kasassa ja Eeli kantorepussa!

Yoyot kasassa ja Eeli kantorepussa!

Pääsen portille asti Babyzen Yoyojen kanssa. Lähtöselvityksen alkaessa nostan Eelin kantoreppuun ja kasaan rattaat. Vieressäni seisova nainen tarjoutuu auttamaan, kun en heti saa sujautettua rattaita niiden kantopussiin.

Lähellä istuvat miehet hieman virnuilevat minulle, kun ähellyksen jälkeen mutustelen patonkia ja leivänmuruset tippuvat Eelin päälaelle. Pääsen vauvan kanssa ensimmäisten joukossa koneeseen. AirBalticilla saan vauvan kanssa matkustaessa ottaa käsimatkatavaraksi lisäksi pienen hoitolaukun.

Vinkit Yoyojen kanssa matkustamiseen:

  • Babyzen Yoyo -rattaat ovat päässeet mukanani matkustamoon kaikilla lennoilla (Finnair, Ryanair, AirBaltic). Jos olet epävarma, saatko rattaat mukaasi matkustamoon, ota lentoyhtiöön yhteyttä ennen matkaa. 
  • Kaikilla lennoilla rattaat on saanut ottaa mukaan ilmaiseksi. Lisäksi minulla on ollut mukana ilmaiseksi turvakaukalo tai kantoreppu. Kantokoppa on tosin mennyt ruumaan, kun kone on ollut täysi, sillä en ole varannut sille omaa paikkaa.
  • Matkarattaat helpottavat kentällä liikkumista. Varsinkin kahdestaan vauvan kanssa matkustaessa suosittelen ottamaan mukaan myös kantorepun tai -liinan.
  • Henkilökunta ja kanssamatkustajat ovat avuliaita! Älä pelkää kysyä apua esimerkiksi rattaiden kokoamisessa.
  • Lapsiperheille on useilla kentillä oma turvatarkastus
  • Lapsiperheet pääsevät yleensä koneeseen ensimmäisinä. Suosittelen hyödyntämään edun, varsinkin jos kone on täynnä, jotta saat rattaat mahtumaan käsimatkatavaralokeroon.

Millä lentoyhtiöllä sinä olet matkustanut Babyzen Yoyojen kanssa? Millaisia kokemuksia sinulla on? Kerro kommenteissa!

Vuokraa Babyzen Yoyo -matkarattaat reissuun Kinspiringista!

Lentokoneessa ja matkalla vauvan kanssa

Lentokoneessa ja matkalla vauvan kanssa

Kinspiring sai alkunsa kun...

Kinspiring sai alkunsa kun...